O NAS

Klimada maks d.o.o.

ZGODOVINA

Podjetje Klimada maks d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2011 in nasledilo podjetje Klimada d.o.o., ki je bilo ustanovljeno leta 1999. Tako se lahko pohvalimo z več kot 20 leti izkušenj na področju projektiranja strojnih instalacij, ki predstavlja veliko večino storitev s katerimi se ukvarjamo.

Že leta 2007 smo kot pionirji 3D projektiranja instalacij v Sloveniji zaznali potrebo po dvigu ravni projektiranja in naredili prve korake z nakupom BIM programske opreme Plancal Nova. Veliko let, ko BIM okolje v Sloveniji še ni zaživelo, smo jo uporabljali kot orodje s katerim smo zagotavljali visoko kvaliteto projektov brez (večjih) napak. V tem času smo pridobili znanje, izkušnje in reference, ki nam sedaj omogočajo pridobitev projektov za najzahtevnejše objekte, ki se gradijo v Sloveniji. 

Poleg BIM modelirnika Plancal Nova je v naboru naših orodij tudi najbolj razširjen BIM MEP modelirnik REVIT z nadgradnjo MAGICAD, ki nam omogoča izdelavo BIM modelov na še višjem nivoju in večjo povezljivost z drugimi projektantskimi podjetji v Sloveniji in po svetu.


VIZIJA

Živimo v časih, ko se vlagajo veliki napori v zmanjšanje porabe energije na vseh področjih bivanja. Poleg tega cene energije rastejo. Posledično se zahteve predpisov in smernic po energetsko varčni gradnji zaostrujejo, pa tudi zahteve investitorjev po čim nižjih obratovalnih stroških krepijo. S spremljanjem in uvajanjem novih tehnologij, s premišljenimi tehničnimi in regulacijskimi rešitvami ter individualno obravnavo projekta, ki je pisan na kožo vsakemu investitorju želimo doprinašati najboljše rešitve, na katere bomo ponosni tako mi kot tudi naši naročniki.


ŠE NEKAJ

Projektantski poklic je bil v preteklih letih v Sloveniji zelo razvrednoten. Posledično se je število projektantov močno zmanjšalo. Večje projektantske firme so propadle in razpadle na posameznike. S tem so izginili tudi učni centri za nove mlade projektante. Naš namen je postati nov učni center za mlade projektante v Mariboru. Zato vabimo k sodelovanju tako izkušene odgovorne projektante, kot tudi mlade inženirje in tehnike strojne stroke, kakor tudi študente Fakultete za strojništvo. Pridite, veselimo se sodelovanja z vami.